• Auteur
  • Expert in het maken van keuzes
  • In het vinden van zingeving
  • Ervaringsdeskundige

Mijn 6e boek: Praktisch weduwe worden kwam een aantal jaren na de dood van mijn echtgenoot tot stand, vanuit de gedachte dat mijn ervaringen anderen, zeker ook de partner van een een patiënt, tot nut zouden kunnen zijn. Ik weet nog hoe moeilijk het is naast je zieke partner te staan en dan ook nog voor jezelf te zorgen, balans te vinden en keuzes te maken. Juist in de tijd dat de zwaarte van alles op je drukt.

Het maken van keuzes

Naast mijn auteurschap, ben ik al jarenlang werkzaam als adviseur van mensen die worstelen met het maken van keuzes. De centrale vraag die ik daarbij stel is hoe iemand een betekenisvol en inhoudelijk waardevol leven kan leiden. En hoe dat in praktische zin te vertalen. Zeker ten tijde van ziekte en overlijden van een partner vergt de vraag ‘hoe nu verder’ filosofische beschouwingen die op een liefdevolle wijze moeten worden omgebogen naar een concreet plan van alledag. Met een analytische blik, invoelend vermogen, kritische vragen en een vleugje humor waarmee de zwaarte iets verlicht kan worden, komen we er meestal wel uit.

De gesprekken die ik met cliënten mag voeren leiden weer tot ideeën voor een nieuw boek.

Liefde op latere leeftijd

Zo zal begin 2023 het boek Liefde op latere leeftijd verschijnen. Een verhaal over de zoektocht naar liefde in de laatste jeugd. Vragen als: waarom zoeken oudere mensen na een scheiding of een overlijden naar een nieuwe partner. Hoe zoeken ze? Welke moeilijkheden komen ze tegen? Welke rol speelt het verleden in een eventuele nieuwe relatie? Gaan mensen samenwonen of wordt er ‘gelat’? Na een beeldend geschreven verhaal komen geïnterviewden aan het woord.

Wilt u meer weten over mijn andere boeken? Kijk op margrietbordes.nl.

Wilt u contact met mij opnemen? Dat kan via de mail: margrietbordes@gmail.com